Vad innehåller Hönökaka?

Innehållsförteckning

Vad innehåller Hönökaka?

Vad innehåller Hönökaka?

Klassisk Hönökaka Vetemjöl1, vatten, socker1, vetegluten, rapsolja, surdeg på vete, fullkornsrågmjöl, havssalt, malt av korn, jäst, vegetabiliskt emulgeringsmedel mono och diglycerider av fettsyror (solros, raps). Svenskodlad råvara. 97% mjöl från svenskodlat spannmål malt i egen kvarn. Innehåller gluten.

Hur stor är en Hönökaka?

Dela degen i ca 4 bitar. Kavla ut dem till runda kakor, ca 27 cm i diameter. Kavla sista varvet med en kruskavel. Nagga ordentligt med en gaffel om du inte har någon kruskavel.

Var bakas Hönökakan?

Åkes Hembageri etableras på Hönö i Göteborgs norra skärgård. Åkes Äkta Hönökakor och knäckebröd lanseras. Åkes flyttar från Hönö till Torslanda. Åkes levererar Hönökakor nationellt.

Vilket är Sveriges mest sålda bröd?

LingonGrova lanseras i början av 1990-talet under namnet Lantgrova. Eftersom det inte gick något vidare i början fanns det planer på att sluta baka brödet. Vi beslutade oss dock för att ge det en chans till och tur var det, för idag är LingonGrova Sveriges mest köpta bröd.

Hur många skivor är det i lingongrova?

Förvaring
Temperatur (°C):Min: -25 °C Max: -18 °C
Total hållbarhet (dagar):182
Förvaringsinstruktioner:14 skivor per limpa. ca 36 g/skiva. Plastpåse

Är Hönökaka nyttigt?

Sockret tillsätts i regel i form av sirap – Fazer Rågmust och Pågen Hönökaka är dock bakade med vanligt socker. - En del sorter är som vetebullar när man ser på sockerhalten. Jag skulle inte rekommendera dem som en del av en bra frukost, säger Stine Störsrud, legitimerad dietist på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Vad kostar Hönökaka?

Hönökaka Originalet 350 g. Jfr-pris 51.29 kr/kg.

Var bakas Pågens bröd?

Pågen startade som ett litet bageri, och samma bagarkunskap präglar fortfarande brödbaket, om än i mycket större skala. Idag har vi två bagerier i Malmö och Göteborg där våra duktiga medarbetare bakar varje dag.

När kom Pågens Gifflar?

Jättefranska lanserades under 1960-talet och är enligt Pågen Sveriges första färdigskivade formfranska. Idén till produkten Gifflar kom av feltillverkade kanelsnäckor under 1970-talet.

Relaterade inlägg: