På vilket slott utspelar sig Hamlet?

Innehållsförteckning

På vilket slott utspelar sig Hamlet?

På vilket slott utspelar sig Hamlet?

Sätt Hamlets slott, berömda Kronborg i Helsingör, på din lista över saker att göra nästa gång du är i Danmark. Slottet är ett av Danmarks mest kända, mycket just tack vare Shakespeares Hamlet, och finns med på med UNESCOs världsarvslista. Läs mer om Kronborg Slott här.

När byggdes Kronborgs slott?

1938 Kronborg Slot/Opened

Vad heter borgen i Helsingör?

Kronborg är ett danskt renässansslott som har spelat en viktig roll i Skandinaviens historia. Det är beläget på en udde cirka 500 meter nordost om Helsingörs centrum på Själland. Slottet blev 2000 medtaget i Unecos världsarvslista.

Var Hamlettiden?

Hamlet, prins av Danmark (originaltitel Hamlet, Prince of Denmark) är en tragedi av William Shakespeare. Tillsammans med Kung Lear, Macbeth och Othello brukar den räknas till Shakespeares mogna tragedier.

Hur många invånare i Helsingör?

Helsingör
Helsingör
Ort
Folkmängd
- tätort47 032 (2017)
- kommun62 443 (2017)

Var utspelar sig Hamlet?

Handlingen utspelar sig på slottet Elsinore (i svensk översättning Helsingör) i Danmark. Prins Hamlet återvänder hem från universitetet i Wittenberg för att bevista sin fars begravning. Hans farbror Claudius, den nye kungen, har gjort sin brors änka till drottning.

Var Hamlet kär i Ofelia?

Hamlet, prins av Danmark och son till den döde kungen, likgiltig inför festligheterna, fylld av ånger och tvivel på sig själv. Ofelia, dotter till Polonius hovets kammarherre, är förälskad i Hamlet, men hennes känslor är inte besvarade och Hamlet ignorerar hennes närvaro.

Hur många invånare i Helsingborg 2020?

Helsingborg hade 149 280 invånare den 31 december 2020, vilket är en ökning med 1 546 personer (1,05 %) jämfört med året innan. Helsingborg är Sveriges åttonde största kommun efter antalet invånare.

Relaterade inlägg: