Vad heter kungafamiljen i Spanien?

Innehållsförteckning

Vad heter kungafamiljen i Spanien?

Vad heter kungafamiljen i Spanien?

Felipe VI av Spanien
Felipe VI
FöreträdareJuan Carlos I
GemålLetizia av Spanien
BarnLeonor av Spanien (född 2005) Sofia av Spanien (född 2007)
PersonnamnFelipe Juan Pablo Alfonso

Vad hette Spanien förr?

Spanien blir enad stat 1479 kunde Ferdinand tillträda tronen och det året räknas som början för det moderna Spanien. Tillsammans styrde de över hela halvön förutom Portugal, Kungariket Granada (ungefär nuvarande provinserna Almería, Granada och Málaga) och Kungariket Navarra.

Var bor kungen i Spanien?

Palatset i Madrid (Royal Palace of Madrid) är det officiella residenset för den spanska kungafamiljen. Privat bor de dock i ett mindre palats i utkanten av Madrid och använder Madrids palats endast vid utländska statsbesök. Palatset kallas också Orientpalatset och åren 1931-1939 för Nationalpalatset.

Har Spanien en drottning?

Drottning Letizia 2019. Letizia Ortiz Rocasolano, född 15 september 1972 i Oviedo, Asturien, Spanien, är sedan juni 2014, då svärfadern Juan Carlos I abdikerade, drottning av Spanien som gemål till kung Felipe VI. Hon var dessförinnan sedan bröllopet med tronföljaren 2004 prinsessa av Asturien.

Vad är Spaniens statsskick?

Konstitutionell monarki Spain/Government Spaniens statsskick definierar enligt 1978 års författning som en konstitutionell monarki. Statschef är kung Felipe VI, och regeringen leds sedan 2011 av premiärminister Pedro Sánchez.

Vilken politik har Spanien?

Översikt. Den spanska rikspolitiken har sedan 1970-talets återgång till demokrati dominerats av två stora partier, ett på vardera halva av det politiska fältet. Sedan 1982 har dessa utgjorts av det konservativa PP och det socialdemokratiska PSOE, vilka växlat vid makten.

Relaterade inlägg: