Vad heter snobbens ägare?

Innehållsförteckning

Vad heter snobbens ägare?

Vad heter snobbens ägare?

Snobben (Snoopy) – Vit beagle och en vital mångsysslare. Kallar sig även för "flygarässet från första världskriget" och "Joe Cool". Ligger vanligtvis på taket till sin hundkoja, däremot är han sällan inne i kojan, då han ser den som ett gästrum. Vill gärna känna sig som oberoende av sin husse Karl, till dennes sorg.

Vad är "snobben" på svenska?

  • "Snobben", i original "Peanuts", är en amerikansk dagsstrippserie skapad av Charles M. Schulz och publicerad för första gången den 2 oktober 1950. På svenska har serien fått sitt namn från hunden Snobben, på engelska Snoopy, som spelar en central roll i serien.

Varför sover Snobben i hundkojan?

  • En närmast ikonisk bild har blivit den av Snobben som sover på ett sätt som inte alls är hundlikt: utsträckt på rygg ovanpå hundkojans tak. Inne i hundkojan tycks han dessutom ha en mängd föremål som egentligen inte borde få plats där, såsom ett biljardbord, en stereoanläggning, mängder med olika kläder och så vidare.

Vem var Snobbens första ägare?

  • Snobbens första ägare var en flicka som hette Lila, men hon var tvungen att lämna tillbaka honom till kenneln när hennes familj flyttade till ett hus där man inte fick ha hund. Snobben hälsar på Lila vid ett senare tillfälle när hon är sjuk och funderar då på om han vill stanna hos henne i stället för att komma tillbaka till Karl.

Relaterade inlägg: