När kom bestick?

Innehållsförteckning

När kom bestick?

När kom bestick?

Mot slutet av 1500-talet började man göra knivar och gafflar med likadana skaft, alltså ett bestick med två delar. På 1600-talet kom så tredelsbesticket, kniv, gaffel och sked i enhetlig utformning. Man började serie tillverka silverbestick, så det gick att få en hel uppsättning med samma utformning.

Hur har kniven utvecklats genom historien?

De första knivarna tillverkades av sten, flinta och ben. Då man lärde sig utnyttja och bearbeta metall gjordes knivarna av koppar, brons, järn och stål. Ibland försåg man knivbladet med ett skaft av trä eller läder. Även om materialen har utvecklats har själva utformningen bibehållits genom årtusendena.

Vem skapade skeden?

Under yngre stenåldern (4000–1700 f Kr) blev det i Norden vanligt att använda flinta för att tillverka knivar, vilket gjorde dem effektivare. Skeden är också ett mycket gammalt ät-redskap, som utvecklats under stenåldern. Den hade länge formen av en slev, och först på 1600-talet fick skeden sitt ovala blad.

Vem köper nysilver bestick?

Nu kan alla dricka ur silverbägare och äta måltiderna med nysilverbestick. Servera maten på silverfat köpt begagnat på Tradera. Med lite tur finns det perfekta fatet bland annonserna från privatpersoner och företag.

Relaterade inlägg: