Vilken är Estlands huvudstad?

Innehållsförteckning

Vilken är Estlands huvudstad?

Vilken är Estlands huvudstad?

TallinnEstonia / Capital

Vad heter Tallinn förr?

”Estlands huvudstad heter Tallinn, men i alla äldre skrifter brukar den kallas Reval, och det finns fortfarande en och annan som använder denna namnform.

Vilket språk pratar man i Tallin?

I Estland talar man estniska... men även engelska, ryska, finska och tyska. Det officiella språket i Estland är estniska men de flesta ester är tvåspråkiga eller till och med trespråkiga.

Kan ses på Estlands karta?

Med världens största samling av folkvisor, 133.000 inspelade låtar, har Estland träffande kallats den "sjungande nationen".

Hur gammal är staden Tallinn?

Gamla staden (estniska: Tallinna vanalinn) är Tallinns medeltida stadskärna, som byggdes redan på 1100-talet och är ett världsarv. Runt Gamla staden finns en nästan komplett ringmur, och på Domberget ligger ett medeltida slott som restaurerades och förnyades under Johan III, då Estland låg under Sverige.

Vad heter Estland i Tallin?

Estland (estniska: Eesti), officiellt Republiken Estland (Eesti Vabariik, från vaba, "fri", och riik, "stat, rike"), är en republik i Baltikum, även Norden enligt vissa definitioner, i Nordeuropa. Landet gränsar till Lettland i söder, Ryssland i öster och har sjögräns mot Finland i norr och Sverige i väster.

Relaterade inlägg: