Vad heter järnvägen i Norge?

Innehållsförteckning

Vad heter järnvägen i Norge?

Vad heter järnvägen i Norge?

NSB är namnet på Norges nationella järnvägar och utnyttjar alla större linjer som Oslo-Stavanger, Oslo-Bergen och Oslo-Lillehammer-Trondheim-Bodo. NSB: s tåg är mycket praktiska och punktliga. Mellan större städer går det inte mycket tåg varje dag på grund av de stora avstånden.

Vad står vy för?

Vy, formellt Vygruppen AS, tidigare NSB, är en norsk transportkoncern verksam med persontrafik med tåg och buss i Norge och Sverige. Koncernen ägs av den norska staten genom Samferdselsdepartementet. Koncernen äger även godstågsoperatören Cargonet. Vy är Norges största tågbolag för inrikes passagerartrafik med tåg.

Kan man åka tåg till Norge?

Norge har ett omfattande järnvägsnät som förbinder Norge med Sverige och övriga Europa. Du kan boka direkttåg med SJ från Stockholm och Göteborg till Oslo. Resan tar strax under fem timmar från Stockholm och fyra från Göteborg.

Vad betyder vy tåg?

Vy Tåg, tidigare Tågkompaniet, är ett svenskt företag som kör persontrafik med tåg. Det är ett helägt dotterbolag till det norska transportföretaget Vygruppen. Bolagets verkställande direktör är Dag Lokrantz-Bernitz sedan 28 november 2018. Han kom närmast från MTR Pendeltågen AB.

Relaterade inlägg: