Vad var vikingarnas hus gjorda av?

Innehållsförteckning

Vad var vikingarnas hus gjorda av?

Vad var vikingarnas hus gjorda av?

Eftersom husen var byggda av trä finns förstås inga ruiner att utgå ifrån, men med utgångspunkt från tidigare arkeologiska utgrävningar och med hjälp av den så kallade svarta jorden vet vi ganska mycket om hur staden var uppbyggd. Svart jord kallar man de spår som långvarig bebyggelse lämnar i marken.

Vad heter vikingarnas skepp?

Det man brukar åsyfta då man talar om vikingaskepp är de så kallade långskeppen. Dessa hade både mast och åror, och det kunde krävas mellan 24 och 50 man för att ro. Det längsta långskeppet man funnit är 36 meter långt, dock endast 3,5 meter brett.

Var bor vikingar?

Hus från Island, som är inbyggda i kullar. Island hade inte så gott om skog, och man byggde därför husen i de material som fanns till hands. Genom att bygga så här utnyttjade man också jordvärmen, och bodde väl skyddad. Man sov på långa bänkar som på dagen användes som sittplatser.

Hur såg det ut i vikingatiden?

I början av vikingatiden var långhus vanliga. Alla bodde i ett enda stort hus, där även djur som häst, kor och grisar bodde i ena ändan. ... Man stängslade in fälten och lät djuren beta fritt. De åt löv och gräs i utkanterna av gården så att hö från ängarna kunde sparas inför vintern.

Relaterade inlägg: