Vad ska man göra om man har röda ögon?

Innehållsförteckning

Vad ska man göra om man har röda ögon?

Vad ska man göra om man har röda ögon?

Tvätta ögat med ljummet vatten om ögat är rött och irriterat. Tvätta ögat med hjälp av en bomullstuss doppad i vatten, om ögat är kladdigt av sekret som klibbar. Använda ögondroppar, så kallat tårersättningsmedel, om du har torra ögon. Ät tabletter eller ta ögondroppar mot allergi, om du har allergi.

Hur länge är man röd i ögonen?

Blödningen på ögonvitan minskar snabbt och försvinner efter några dagar eller veckor beroende på hur stor den varit. Om du har fått en blödning till följd av ett slag mot ögat behöver du få ditt öga undersökt av en ögonläkare.

Vad ska man göra om ögat kliar?

Det första du bör göra om det kliar i ögonen att skölja det med vatten. Om du fått skräp i ögonen hjälper en sköljning oftast omgående. Torra ögon kan även behandlas med receptfria tårersättningsmedel. Ett annat alternativ är ögongel som har fördelen att den stannar lite längre i ögat än vad ögondroppar gör.

Varför är röda ögon vanligt?

  • Röda ögon är vanligt och kan bero på flera saker. Det kan till exempel bero på en inflammation eller en ytlig blödning i ögat. Oftast går besvären över av sig själv men ibland kan du behöva behandling. Olika typer av röda ögon

Varför kan röda ögon ha olika orsaker?

  • Röda ögon kan ha många olika orsaker. Det kan till exempel bero på miljöfaktorer och levnadsvanor, att en blodåder i ögat brister, att ögonen är torra, att du fått något föremål eller frätande ämne i ögat, att du utsatts för starkt ljus, en infektion eller inflammation, grön starr, att du är allergisk eller att du har besvär från ögonlocken.

Vad är rinnande ögon?

  • Rinnande ögon är en följd av ett ökat tårflöde. Rinnande ögon har många orsaker och det finns flera sätt att lindra symtomen. Det är helt normalt att ögonen rinner då och då, särskilt när det är kallt ute eller vid hård blåst. Vid rinnande ögon rinner ögonen dock även inomhus.

Relaterade inlägg: