Varför har jag blå naglar?

Innehållsförteckning

Varför har jag blå naglar?

Varför har jag blå naglar?

Orsaken är att blodcirkulationen i de allra minsta blodkärlen i huden är långsammare än vanligt. Då blir det inte tillräckligt med syre i blodet för att färgämnet i blodet ska kunna ge huden sin vanliga färg. Färgämnet blirblått eller mörkblått.

Varför får man Kartnagel?

Symtomet orsakas ofta av fysiskt trauma som leder till att det är lättare att drabbas av svampangrepp, vilket ofta är orsaken till att nageln skiktar sig och blir tjock. Vid svampangrepp kan nageln anta en missfärgning. Kartnagel kan också bero på akromegali, psoriasis eller ärftliga sjukdomar.

Varför får man svamp på naglarna?

Riskfaktorer för nagelsvamp är äldre, eftersom de har minskad blodcirkulation, har mer långsamt växande naglar och ofta har varit utsatta för svamp längre tid. svettas mycket. har haft mycket problem med fotsvamp. går mycket barfota i allmänna våtutrymmen som simhallar, gym och duschrum.

Varför Flisiga naglar?

Att naglarna är sköra kan bero på att du lider av brist på något ämne i kroppen, som exempelvis kalcium, kisel eller magnesium. ... Varje gång vi exempelvis använder nagellack, nagellackborttagningsmedel, diskmedel eller rengöringsmedel utsätts naglarna för uttorkning. Varje gång vi tvättar händerna likaså.

Vilken färg ska jag måla naglarna?

Välj alltid ett nagellack som är i en något mörkare eller ljusare nyans än tonen din hud är i för att få ett så snyggt resultat som möjligt. Har du ljus hud med en kall underton är det bra att satsa på ljusa nyanser som drar åt det kyliga hållet för bästa effekt.

Relaterade inlägg: