Hur vet man att en menskopp är full?

Innehållsförteckning

Hur vet man att en menskopp är full?

Hur vet man att en menskopp är full?

Håll den hopvikt tills den är inne i slidan – du behöver förmodligen öva ett par gånger innan det känns naturligt. Släpp vikningen på menskoppen när hela koppen förts in i slidan så att den kan veckla ut sig. Ibland hörs ett vakuum- eller slurpljud, vilket innebär att menskoppen är helt utvecklad.

Hur ofta ska man tömma menskoppen?

En menskopp är ett mensskydd som du för in i slidan. Blodet samlas i koppen och du tömmer den i toaletten några gånger om dagen. En menskopp kan användas i flera år. Du kan bada och träna med menskopp, och den syns eller känns inte.

Varför läcker min menskopp?

Läckage kan bero på att menskoppen inte vecklat ut sig och därför inte sluter tätt. När du för in koppen ska den automatiskt veckla ut sig och sitta tätt så inget blod kan ta sig omkring koppen och läcka ut. ... Har menskoppen hamnat för långt in kan blod läcka vid sidan av koppen. Känn med fingrarna på koppen.

Kan man blöda igenom en menskopp?

Då lär du känna din kropp och vet ungefär hur mycket du blöder och behöver tömma menskoppen. Om du har menskoppen inne under lång tid och samtidigt blöder mycket, kan menskoppen flytta sig uppåt några millimeter. Om du märker att menskoppen flyttat sig lite, kan det vara dags att tömma den.

Är menskopp farligt?

Precis som med tamponger medför din menskopp ingen ökad risk för TSS (toxic shock syndrome). Som med alla mensskydd så är det viktigaste att hålla den ren, lämna den inte inne för länge i kroppen och använd ett pålitligt varumärke.

Hur stor menskopp ska jag ha?

Generellt kan sägas att dom större modellerna (strl L eller XL) är bättre om du har riklig mens och den mellanstora koppen (strl M) fungerar bättre för kvinnor som blöder mindre. Du väljer menskoppens kapacitet efter dom dagar som du blöder mest. I de flesta fall kan du ha samma menskopp hela mensen.

Får inte ur menskopp?

Försök att slappna av. Om du har svårt att ta ut din Mooncup-menskopp är det viktigaste att du tar det lugnt och slappnar av i bäckenbotten. Dessa muskler är särskilt känsliga för stress och kan spännas runt Mooncup och göra det svårare att ta ut den. Musklerna i bäckenbotten omger slidan och andra bäckenorgan.

Relaterade inlägg: