Hur många gånger får man göra Omtenta Lu?

Innehållsförteckning

Hur många gånger får man göra Omtenta Lu?

Hur många gånger får man göra Omtenta Lu?

Du får lov att göra omtenta på en kurs hur många gånger du vill så länge kursen ges i samma version som du blev förstagångsregistrerad på.

Vad händer om man inte klarar Spärrkurs?

Och klarar jag inte denna kursen så kan man inte studera vidare på 2 kurser som kommer nu i våren därför att den kursen jag inte klarade är där som behörighetskrav. Tentamen för kursen ges endast 2 gånger per läsår och jag hade då behövt studera 4 år istället för 3 år som min utbildning egentligen är.

Hur lång tid har man på sig att rätta en tenta?

Det finns inga nationella bestämmelser om rättningstider. En utgångspunkt är förvaltningslagens bestämmelse om att ärenden ska handläggas så snabbt som möjligt utan att rättssäkerheten eftersätts. Många universitet och högskolor har riktlinjer om att rättningstiden inte bör vara längre än tre veckor.

Hur många gånger kan man tenta om?

Det antal tillfällen som en student får göra ett prov eller en praktik är i princip obegränsat. Universitetet och högskolor kan dock själva besluta om en begränsning om lärosätena bedömer att obegränsat antal tillfällen leder till ett orimligt resursslöseri.

Hur lång tid tar det att rätta en tenta?

En utgångspunkt är förvaltningslagens bestämmelse om att ärenden ska handläggas så snabbt som möjligt utan att rättssäkerheten eftersätts. Många universitet och högskolor har riktlinjer om att rättningstiden inte bör vara längre än tre veckor.

Är Omtenta svårare?

Har jag inte rätt att begära samma examinationsform? Det finns ingen allmän regel som säger att man inte får byta examinationsform. Men om det står något i kursplanen om examinationsform så ska det gälla även omtenta. En omtenta får heller aldrig vara svårare eller lättare än den ordinarie tentan.

Hur är en omtenta?

Om du blir underkänd på en tenta har du rätt att göra om tentan vid ett senare tillfälle, en så kallad omtenta. Du får inte göra om en tenta som du redan har blivit godkänd på. I en kurs ges totalt tre tentatillfällen – en ordinarie tenta och två omtentor.

Relaterade inlägg: