Vad händer om Kronofogden inte kan sälja huset?

Innehållsförteckning

Vad händer om Kronofogden inte kan sälja huset?

Vad händer om Kronofogden inte kan sälja huset?

Det vanliga är då att hela fastigheten säljs, Kronofogden utmäter ditt ex's andel och du får pengarna som kommer från din andel. Som huvudregel behöver ditt ex samtycke från dig för att sälja bostaden. Om du inte går med på det kan han ansöka om tvångsförsäljning.

Hur sälja utmätt egendom?

Så här går det till:

  • Den som vill ha betalt vänder sig till oss för att få hjälp.
  • Vi utreder hur och om gäldenären kan betala sina skulder. ...
  • Därefter tar vi ställning till vilken egendom som har ett ekonomiskt värde och kan utmätas. ...
  • Efter utmätningen säljer vi den utmätta egendomen på auktion eller via anbud.

Kan Kronofogden sälja mitt hus?

När en fastighet samägs med andra kan den utmätas, om sökanden, den skuldsatte, eller du yrkar på det (8 kap. 8 § UB). I så fall ska du få chansen att yttra dig kring det. Sammanfattningsvis har kronofogden rätt att sälja din fastighet exekutivt, trots att det bara är den andra delägarens skuld som mäts ut.

Hur lång tid tar det innan kronofogden säljer huset?

Väntetiderna kan variera kraftigt beroende på hur snabbt den som får ett krav svarar på det första brevet. Om hen svarar snabbt kan vi fatta ett beslut (utslag) och fastställa skulden efter cirka 30 dagar.

På vilka sätt kan en fastighet säljas exekutivt?

Om någon inte kan betala sina skulder men äger en fastighet kan kronofogdemyndigheten utmäta den för att fordringsägare ska få betalt. Fastigheten säljs därefter exekutivt. Fastigheter som ska säljas på auktion kungörs, det vill säga, annonseras, i post- och inrikes tidningar minst tre veckor före auktionsdagen.

Relaterade inlägg: