Vad kan hända om kedjan är för hårt spänd?

Innehållsförteckning

Vad kan hända om kedjan är för hårt spänd?

Vad kan hända om kedjan är för hårt spänd?

Ett för stort kedjespel (när kedjan är för löst spänd) kan leda till att kedjan hoppar av medan ett för litet kedjespel (när kedjan är för hårt spänd) kan leda till att kedjan brister. I bägge fallen kan kedjan i värsta fall låsa bakhjulet och eventuellt även skada motorn.

Hur hårt ska kedjan vara spänd moped?

- Kontrollera att bakre och främre drevet linjerar. - När du är nöjd dra åt båda bultarna på hjulaxeln. (ibland spänns kedjan när du dragit åt bultarna). (normalt bör spelet nu ligga på ca 25mm).

Hur mycket ska en kedja vara spänd?

Generellt på en sportigare hoj ska kedjespelet vara ca 35 mm om du mäter underkant-nertryckt till överkant-upptryckt.

Hur man spänner kedjan på en moped?

Hur du spänner kedjan!

  1. Passar: Cross och Sm mopeder.
  2. Föremål som krävs: Fasta verktyg, blocknycklar i olika storlekar.
  3. Men vissa mopeder som Reiju Mrx har en "skjutspännare" som man vrider. ...
  4. Tips: Spänn alltid lika mycket på varje sida så inte hjulet ställer sig snett.

Vad kan hända om kedjan är för lös?

Inget är bättre än det andra, spännd kedja sliter drev och utgående lager i motorn och för löst gör att hojen blir orolig, den tappar kontakten mellan motor och bakhjul, blir den riktigt lös så riskerar man ju tex att den tom. kuggar över eller hoppar av.

Hur spänd ska en Crosskedja vara?

För slapp eller för spänd kedja leder till ökat slitage, därför är det viktigt att kolla sin kedja regelbundet. 3st fingermodellen fungerar i de flesta fall. Precis bakom kedjesläpan ska ca 3st fingrar få plats. KTM kan kräva lite mer spel än japanska crossar.

Hur hårt ska man spänna en Motorsågskedja?

En rätt spänd kedja ska inte hänga under svärdet. Kedjespänningen är rätt när kedjan är i kontakt med svärdets undersida och du lätt kan dra runt den för hand. Låt alltid kedjan svalna före justering av kedjespänningen. Kedjan krymper när den svalnar.

Hur ofta spänna kedja mc?

tänk bara på att köra in kedjan. jämn belastning på driven första 50 milen så sträcker du kedjan helt jämt och beroende på hur månl du kör och hur du kör får du spänna kedjan med jämna mellanrum. Glöm inte heller bort att regelbundet smörja kedjan.

Hur man spänner en kedja?

För att summera det hela spänns kedjan genom att släppa på bakhjulets muttrar och föra hjulet bakåt tills dess att kedjan är lagom spänd. Skruva sedan åt muttrarna igen. Voilá – svårare än så är det inte att spänna sin cykelkedja!

Hur spänner man kedjan på en fiddy?

Sätt dig på hojen och gunga lite på den medan du känner på kedjan. När det är en tänkt linje mellan hjulaxeln och utgående axel, och när den går rakt igenom svingaxeln så är kedjan som mest spänd. Den "linjen" passerar du när du gungar på hojen sittandes i sadeln.

Relaterade inlägg: