Kan man ta Levaxin och Alvedon samtidigt?

Innehållsförteckning

Kan man ta Levaxin och Alvedon samtidigt?

Kan man ta Levaxin och Alvedon samtidigt?

Ta dessa med 4 timmars mellanrum. Flera läkemedel minskar upptaget av levotyroxin, till exempel omeprazol och andra preparat som minskar magsyran. Om det är möjligt – undvik att ta levotyroxin samtidigt som andra läkemedel (låt det gå minst 4 timmar emellan).

Vad händer om man har tagit för mycket Levaxin?

Du kan till exempel få besvär som oro, hjärtklappning, skakningar, svettningar och värmekänsla om du tar för hög dos. Du bör då kontakta din läkare för att utreda om du ska minska dosen.

Kan man gå upp i vikt av för mycket Levaxin?

Varför går jag inte ner i vikt trots att jag äter Levaxin? Varför går jag inte ner i vikt trots att jag medicinerar med sköldkörtelhormon? Många med sköldkörtelsjukdom går upp i vikt. En del går ner i vikt när de är välbehandlade, eller får i alla fall lättare att hålla vikten.

Kan man få yrsel av Levaxin?

Efter drygt två veckors behandling med 0,05 mg Levaxin dagligen avbröt patienten behandlingen på grund av hjärtklappning, yrsel, humörsvängning- ar och magbesvär. Fall nr 2. Patienten hade en känd un- derfunktion av tyreoidea. Vid provtag- ning hos annan läkare hade TSH-prov visat 2,84, dvs normalvärde.

Relaterade inlägg: