Kan man anmäla ett företag för bedrägeri?

Innehållsförteckning

Kan man anmäla ett företag för bedrägeri?

Kan man anmäla ett företag för bedrägeri?

Innan du anmäler Till oss kan konsumenter anmäla företag och produkter som inte följer den konsumenträttsliga lagstiftningen. ... Den kan dock hjälpa andra konsumenter i framtiden genom att Konsumentverket uppmärksammas på aktuella konsumentproblem.

Hur går ett tillsynsärende till?

Om Konsumentverket får in en eller flera anmälningar mot ett företag gör vi en bedömning om ett ärende ska öppnas. Bedömningen görs bland annat utifrån antal anmälningar och hur stor konsumentnyttan antas vara. Konsumentverket granskar sedan anmälningen och den marknadsföring eller de avtalsvillkor som den handlar om.

Vart kan man vända sig om ett företag inte följer konsumenträtten?

Tvist med ett företag - kontakta Hallå konsument Har du en tvist med ett företag, till exempel en reklamation, får du bäst hjälp om du vänder dig till vår upplysningstjänst Hallå konsument eller konsumentvägledningen i din kommun.

Vilka företag bör jag undvika?

Här är hela listan över företagen du bör undvika:

  • Svenskt fordonsskydd, 934 anmälningar.
  • Telia, 513 anmälningar.
  • Bilprisinfo, 325 anmälningar.
  • Tele2, 263 anmälningar.
  • Allente, 252 anmälningar.
  • SAS, 214 anmälningar.
  • Telenor, 205 anmälningar.
  • Viaplay, 186 anmälningar.

Kan man anmäla försäljare?

Anmäla företaget och säljmetoden Om du tycker att företaget bryter mot reglerna kan du tipsa Konsumentverket om det genom att göra en anmälan. Det kan till exempel handla om att: Företaget inte har följt reglerna om skriftligt godkännande. Företaget har varit otydliga med villkoren för varan eller tjänsten.

Vad är ett tillsynsärende?

Tillsynsärenden startar när förvaltningen får vetskap om att en bygglovspliktig åtgärd har utförts innan bygglov har beviljats eller startbesked har getts. Ett tillsynsärende kan starta på två olika sätt. Det vanligaste är att en anmälan kommer in till kommunen.

Hur anmäler man svartbygge?

En anmälan om svartbygge kan du göra anonymt om du vill. Tänk på att du inte får lämna personuppgifter, e-postadress, eller adress om du vill vara anonym. Anonyma anmälningar görs helst via telefonsamtal till kundtjänst. De handlingar som skickas till oss är nämligen offentliga.

Vad är en säker produkt?

När en produkt är säker Enligt produktsäkerhetslagen är en vara eller tjänst säker om den vid normal eller rimligen förutsebar användning inte innebär någon risk, eller låg risk, för människors hälsa och säkerhet.

Relaterade inlägg: