Kan man bleka tänderna när man har Tandsmycke?

Innehållsförteckning

Kan man bleka tänderna när man har Tandsmycke?

Kan man bleka tänderna när man har Tandsmycke?

Det går bra att bleka tänderna även om du har konstgjorda tänder av t. ex. kompositplast/porslin, fyllnader eller tandsmycke. Dessa delar kommer inte att blekas då våra produkter är utvecklade att bleka emalj.

Kan man bleka tänderna om man har plast?

Många frågar om man kan bleka tänderna om man har fyllningar, kronor, porslinsfasader, tandsmycken etc. och i så fall hur resultatet blir. ... Ja, man kan bleka tänderna när man har fyllningar. Fyllningen består av oorganiskt composit-material och påverkas inte av tandblekningen.

När ser man resultat av tandblekning?

Resultatet av behandlingen beror på din emalj. Om tänderna är lätta att bleka brukar vi säga att 1 omgång gel på 40 minuter brukar räcka. Men har du en mer svårblekt emalj kan du behöva göra fler behandlingar för att uppnå ett bättre resultat.

Kan man bleka tänderna med Invisalign?

Alla har vi olika färg på tänderna, så resultatet är individuellt och beror på hur missfärgade tänderna var innan behandlingen. Det är bara den naturliga tandytan som går att bleka. Kronor och fasader eller plast- och porslinslagningar blir inte vitare än de var från början.

Kan man bleka skalfasader?

Det finns tyvärr inga tandblekningsprodukter, varken professionella eller som säljs över disk, som kan bleka skalfasader, fyllningar eller kronor. ... Blekning av skalfasader, fyllningar och kronor skadar inte deras bindningsstyrkor, utan kan faktiskt hjälpa till så de blir starkare.

Kan man få vitare tänder av att borsta?

Enligt tandläkaren Erik Svendsrud så är det ett vanligt missförstånd att man kanvitare tänder av att borsta tänderna ofta. Det kan till och med ha motsatt effekt, det skriver Klikk. ... Detta beror på att emaljen, som är det vitaste på tänderna, slits bort med tiden. Och då blottas dentinet som är gulare till färgen.

Vad kostar det att bleka tänderna hos tandläkaren?

Vad kostar en tandblekning på Distriktstandvården? En hemmablekning kostar endast 2900 kronor för båda käkarna, och 1500 kronor för en käke. Klinikblekning med ZOOM kostar 3900 kronor. Du kan även till ett pris av 4900 kronor få både en klinikblekning plus en hemmablekning för att förbättra resultatet ännu mer.

Relaterade inlägg: