Kan man få a-kassa utan att vara medlem?

Innehållsförteckning

Kan man få a-kassa utan att vara medlem?

Kan man få a-kassa utan att vara medlem?

Om du inte är medlem i en a-kassa kan du ansöka om medlemskap och grundersättning i samband med att du blir arbetslös. Om du inte vill bli medlem i en a-kassa kan du ansöka om grundersättning hos Alfa-kassan.

Kan man gå med i facket om man är arbetslös?

Som arbetslös är det en extra trygghet att vara med i facket. ... Under arbetslöshet har du också kvar alla försäkringar som ingår i medlemskapet via Folksam. Du har rätt att gå fackliga utbildningar och får vår prisbelönta medlemstidning Hotellrevyn hem i brevlådan som vanligt.

Varför får du a-kassa när du blir arbetslös?

  • Om du blir arbetslös och får a-kassa så ska den deklareras som inkomst. Du får då pensionsrätter i den allmänna pensionen, det vill säga den som visas i det orange kuvertet. Eftersom du inte har någon arbetsgivare får du inte någon inbetalning till tjänstepension när du är arbetslös.

Vad är ersättning för a-kassa?

  • Ersättning: A-kassa är den huvudsakliga ersättningsformen för arbetslösa. ... Att bli arbetslös kan vara ett tillfälle att hitta en ny karriär och utbilda sig till ett nytt yrke. ... Ungdomar som delar i jobbgarantin kan söka ersättning från Försäkringskassan.

Vilken ersättning får du i a-kassan?

  • Vilken ersättning du får beror på hur länge du har varit medlem i a-kassan. Ersättning baserad på din inkomst Du kan få upp till 80 procent av din tidigare lön, och högst 20 000 kronor per månad före skatt om du är medlem i en a-kassa sedan minst ett år.

Relaterade inlägg: