Vilka lagar och bestämmelser styr förskolan?

Innehållsförteckning

Vilka lagar och bestämmelser styr förskolan?

Vilka lagar och bestämmelser styr förskolan?

Skollagen reglerar bland annat vilka rättigheter och skyldigheter barn och deras vårdnadshavare har. Läroplanen beskriver förskolans värdegrund, vad barnen ska få möta under sin tid i förskolan och vilket ansvar rektorn och förskollärarna har.

Vad händer om man blir av med körkortet under prövotiden?

Prövotid innebär att om du under denna tvåårsperiod gör dig skyldig till någon förseelse som leder till att körkortet återkallas, måste du göra ett nytt körkortsprov (kunskapsprov och körprov) innan ett nytt körkort kan tillverkas.

Vad leder till indraget körkort?

Saker som fortkörning, böter, rattfylleri och krockar kan leda till indraget körkort. ... Om en person som haft körkort länge skulle köra lite för fort leder det oftast till böter. Men har du prövotid får du böter plus att ärendet sedan tas vidare till Transportstyrelsen.

Hur får man tillbaka körkortet efter rattfylla?

Körkortet. ... Den som dömts för rattfylleri eller grovt rattfylleri måste ansöka om ett nytt körkortstillstånd för att få tillbaka körkortet. Om spärrtiden är högst 12 månader behöver den dömde inte göra ett nytt förarprov, utan endast lämna in ansökan om att ett nytt körkort utfärdat.

Relaterade inlägg: