Får man aktivitetsstöd när man är sjuk?

Innehållsförteckning

Får man aktivitetsstöd när man är sjuk?

Får man aktivitetsstöd när man är sjuk?

Första dagen du är sjuk får du ingen ersättning. Det kallas karensdag. Om du lämnar in din sjukanmälan första dagen du är sjuk, behåller du din ersättning i form av aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning för de övriga sjukdagarna. Läs mer på Försäkringskassans webbplats.

Kan man få aktivitetsstöd och sjukpenning?

Om en patient även ska ansöka om sjukpenning från Försäkringskassan bör du som läkare utfärda två intyg, både Arbetsförmedlingens läkarintyg för deltagare i arbetsmarknadspolitiska program med aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning och Försäkringskassans läkarintyg för sjukpenning.

Hur gör man om man blir sjuk när man är arbetslös?

Sjukanmälan för arbetslösa En person som är arbetslös kan ha rätt till sjukpenning redan från början av sjukperioden. Hen ska sjukanmäla sig första sjukdagen via Försäkringskassans självbetjäningstjänst. Där ska hen också ange i vilken omfattning hen inte kan arbeta på grund av sin sjukdom.

Kan man få a-kassa och aktivitetsstöd samtidigt?

Aktivitetsstöd betalas ut av Försäkringskassan, men dagar med aktivitetsstöd samordnas med a-kassan. Det betyder att du använder din ersättningsperiod även när du får ersättning i form av aktivitetsstöd.

När har man rätt till aktivitetsstöd?

Arbetssökande som deltar i ett arbetsmarknadspolitiskt program kan under programtiden få aktivitetsstöd om hen uppfyller villkoren för att få arbetslöshetsersättning eller är över 25 år. ... En deltagare i jobb- och utvecklingsgarantin som inte uppfyller villkoren för a-kassa kan få ersättning i högst 450 dagar.

Relaterade inlägg: