Får man pengar om man blir sparkad?

Innehållsförteckning

Får man pengar om man blir sparkad?

Får man pengar om man blir sparkad?

Ja, du får a-kassa om du har blivit avskedad, men du blir avstängd från a-kassan ett visst antal dagar. Det är skillnad på att bli avskedad och uppsagd. ... Då har du ingen rätt till lön eller andra anställningsförmåner, och du blir avstängd från a-kassan i 45 dagar innan du har rätt till ersättning.

Får man lön om man blir avstängd?

Huvudregeln är att arbetstagaren behåller lön och eventuella avlöningsförmåner under avstängning. ... Arbetsgivaren kan besluta om avstängning utan lön om arbetsgivaren finner att särskilda skäl föreligger, till exempel när en arbetstagare genom sitt handlande får arbetsgivaren att överväga avsked.

Vad ska man göra om man blir uppsagd?

När du har blivit uppsagd kan du använda din rätt enligt LAS att söka arbete på betald arbetstid och med bibehållna arbetsvillkor under uppsägningstiden. Det finns möjlighet att skapa ett konto hos Arbetsförmedlingen och där få förslag på lediga arbeten.

Vad har jag för rättigheter om jag blir uppsagd?

Om du har blivit uppsagd har du under uppsägningstiden rätt att arbeta, samt behålla din lön och andra anställningsförmåner. ... Om du har blivit uppsagd har du under uppsägningstiden rätt att arbeta, samt behålla din lön och andra anställningsförmåner.

Kan man bli sparkad utan varning?

Om du har misskött dina arbetsuppgifter har arbetsgivaren rätt att säga upp dig. Dock kan du inte bli uppsagd utan att först få en tydlig varning där det framgår vad du gjort fel. Det är dock viktigt att du är medveten om att du kansparken, även om du inte har orsakat någon ekonomisk skada till arbetsgivaren.

Vad är avstängning?

Innebörden av en avstängning är att arbetstagaren i fråga inte tillåts vistas på arbetsplatsen innan dess arbetsgivare fattat beslut i om någon disciplinär åtgärd ska följa, såsom uppsägning eller avskedande.

Relaterade inlägg: