Är det bra att kamma håret?

Innehållsförteckning

Är det bra att kamma håret?

Är det bra att kamma håret?

Har du fint hår kan du behöva vara lite mer försiktig, inte minst när håret är blött. Men visst är det bra att borsta håret också. Det ökar blodcirkulationern och stimulerar talgkörtlarna som producerar talg som fungera som en skyddande olja för håret. Det kan göra håret mindre torrt och ge glans.

Varför ska man inte kamma blött hår?

Borstar håret när det är blött Blött hår har känsligare och går lättare av än torrt hår, en borste blir då för tuff för håret. När håret är blött är det betydligt bättre att kamma håret med en bredtandad kam.

Hur många gånger per dag ska man borsta håret?

Borsta håret varje kväll, ca 60-100 tag åt alla håll. För bättre effekt luta huvudet framåt och borsta så att blodet lättare tar sig till hårbotten.

Är det bra att låta håret självtorka?

När håret kommer i kontakt med vatten så sväller hårstråna och kan stretchas ut om de är blöta länge, det är därför de blir känsligare för yttre faktorer. Det är också därför som det oftare blir frissigt om man låter håret torka på egen hand. Se också – naturliga produkten som kan öka hårtillväxten.

Hur ofta kan man föna håret?

Hur ofta du ska tvätta tunt och fint hår Tunt och fint hår blir lätt stripigt snabbt, och det syns tydligare än vad det gör i tjockare hår. Försök tvätta håret varannan dag och föna håret för volym i hårrötterna så håller det sig fräscht längre.

Är Svinhårsborste bra för håret?

Det reder ut, rengör håret och ökar blodcirkulation i hårbotten. Är även skonsam mot håret och gör det mjukt. Innan du tvättar håret med Handgjord Ekotvål är det bra att borsta igenom håret noga med svinhårsborsten.

Relaterade inlägg: