Vad händer om man kör med vinterdäck på sommaren?

Innehållsförteckning

Vad händer om man kör med vinterdäck på sommaren?

Vad händer om man kör med vinterdäck på sommaren?

Enligt Nokian Tyres däckexpert är det farligt för både bilföraren själv och medtrafikanter. Ett nytt test visar att dubbfria vinterdäck har över 40 procent längre bromssträcka än sommardäck på sommarväglag. ... Ur trafiksäkerhetssynpunkt är det direkt farligt att köra med vinterdäck på sommaren.

När ska man byta till sommardäck 2020 Transportstyrelsen?

Transportstyrelsen har beslutat om ett generellt undantag från reglerna om dubbdäck. Undantaget innebär att datumet för när dubbdäcken ska tas av skjuts upp med två veckor, från den 15 april till den 30 april 2020.

Vad händer om man kör med dubbdäck?

Böter för de som inte byter För den som inte följer reglerna kan böter bli aktuellt. Att köra med dubbdäck kostar 500 kronor och har däcken otillräckligt mönsterdjup så är det 1 200 kronor som gäller. Vintertid få bilister utan vinterdäck böta 1 200 kronor.

Hur länge får man köra med friktionsdäck?

FRIKTIONSDÄCK FÅR ANVÄNDAS ÅRET OM ENLIGT LAG Du får använda dessa däck hur länge du vill, när du vill och hur du vill under årets 365 dagar. För att säkerställa att du åker tryggt och säkert är det bra om du nogrannt håller koll på mönsterdjupet som aldrig bör understiga 3 mm.

Relaterade inlägg: