Hur känsliga är alkolås?

Innehållsförteckning

Hur känsliga är alkolås?

Hur känsliga är alkolås?

I vissa fall krävs det att man blåser 0,0. Då maskinen är känslig för alkohol kan vardagliga saker påverka låset, t. ex. om du har använt en munskölj med alkohol i eller om du precis har använt bakteriedödande alkogel eller handsprit.

Hur kan man få villkoret alkolås?

Du som har ett EES-körkort och som är permanent bosatt i Sverige kan ansöka om villkor om alkolås. Om du får bifall på din ansökan kommer ditt EES-körkort bytas ut mot ett svenskt när körkortet med villkor om alkolås utfärdas. Vid slutet av villkorstiden skickas en grundhandling hem till dig.

Hur känslig är Dräger?

Dräger alkolås är utrustat med ett flersensorsystem som evalueras för att detektera att det är en människa som blåser. Detta gör det mycket svårmanipulerat och alla vanliga metoder som tryckluft, ballonger, pumpar och filter detekteras. Försök till manipulation sparas i loggen och rapporteras till Transportstyrelsen.

Hur snabbt kan man få alkolås?

Två år gäller för den som dömts för grovt rattfylleri eller som har dömts för upprepade fall av rattfylleri. För den som ansöker om att delta i ettårsprogrammet tar det i genomsnitt 2,5 månad från ansökan till alkolås. Väntetiden för att få alkolås med villkorstid på två år är längre – fyra månader.

Relaterade inlägg: