Vad händer om man bryter mot varumärkeslagen?

Innehållsförteckning

Vad händer om man bryter mot varumärkeslagen?

Vad händer om man bryter mot varumärkeslagen?

1 § varumärkeslagen (2010:1877) ska ha följande lydelse. 8 kap. 1 §1 Om någon uppsåtligen eller av grov oaktsamhet gör intrång i rätten till ett varukännetecken (varu- märkesintrång), ska han eller hon dömas till böter eller fängelse i högst två år.

Vad är intrång i upphovsrätt?

Att använda ett upphovsrättsligt skyddat verk i strid med upphovsrättslagen kränker upphovsmannens rättigheter till verket. ... Om exemplaren skulle spridas till allmänheten utgör detta ett upphovsrättsligt intrång.

Vad är brott mot immaterialrätt?

Den som äger ett varumärke, en upphovsrätt, en mönsterrätt eller ett patent äger den immateriella rätten till sin produkt. Om någon annan börjar tillverka och sälja likadana eller liknande produkter bryter det företaget mot immaterialrätten. Produkterna som tillverkas är förfalskningar, i folkmun kallade piratkopior.

Vilka straff finns det vid intrång i immaterialrätten?

Den som gör intrång i rätten till ett varukännetecken (varumärkesintrång) döms, om det sker uppsåtligen eller av grov oaktsamhet, för varumärkesbrott till böter eller fängelse i högst två år. 4. annars har varit av särskilt farlig art.

Hur kan någon annans fotografi bli mitt verk?

Man får inte ändra på, eller göra tillgängligt för allmänheten ett upphovsrättsligt skyddat verk i en form eller i ett sammanhang som kränker eller förorsakar skada för upphovsmannens litterära eller konstnärliga anseende eller egenart (respekträtt).

Relaterade inlägg: