Varför ger man nyårslöften?

Innehållsförteckning

Varför ger man nyårslöften?

Varför ger man nyårslöften?

Nyårslöften är ett löfte som avläggs av en individ på nyårsafton som ett sätt att förändra sin livsstil åt ett håll som av individen ses som positivt men inte nödvändigtvis enkelt. ... Målet är att man ska hålla fast vid ett nyårslöfte åtminstone ett år, annars talas det om att nyårslöftet är brutet.

Hur länge håller nyårslöften?

Studien från Stockholms universitet visar att 55 procent av de svenskar som avgett nyårslöften håller dem hela året. – Jag tycker att det är ett jättebra resultat. Att hålla ett löfte över tolv månader är ganska lång tid.

Vad är det vanligaste nyårslöftet?

– Det vanligaste nyårslöftet handlade om att förbättra sin hälsa på något sätt, till exempel att gå ner i vikt, äta nyttigare eller att utveckla sig själv. Men löftet kunde också handla om att vara mindre aktiv på sociala medier, säger han.

Har du hålla dina nyårslöften?

Så lyckas du hålla dina löften

  1. Avge ett specifikt nyårslöfte. Vaga löften är svåra att hålla. ...
  2. Sätt upp ett delmål. Flera delmål på vägen ger extra motivation och pepp för att lyckas fortsätta förändringsresan emot ditt mål - exempelvis ett nyttigare liv. ...
  3. Involvera fler. ...
  4. Hantera bakslagen.

Hur lyckas man med sina nyårslöften?

En bra tumregel för hur du lägger upp ditt nyårslöfte är att formulera ett så kallat smart mål. Smart står för: Specifikt, mätbart, attraktivt/accepterat, realistiskt och tidsbestämt. – Det här är fem kriterier som ett mål kan uppfylla. Tanken är att ju fler kriterier ett mål uppfyller desto smartare är det.

Relaterade inlägg: