Vem ärver när man inte har barn?

Innehållsförteckning

Vem ärver när man inte har barn?

Vem ärver när man inte har barn?

Om dina föräldrar är döda, är det dina syskon som ärver dig. Om du inte har några arvingar i andra arvsklassen, blir det dina släktingar i tredje arvsklassen, det vill säga i första hand dina mor- och farföräldrar och i andra hand dina fastrar, farbröder, mostrar och morbröder som ärver dig.

Kan en död person ärva?

I 1:1 ÄB står det att endast den som lever vid arvlåtarens död kan ta del av arvet. I vissa fall kan dock en avliden person ärva, men den personen måste fortfarande ha avlidit efter arvlåtaren.

När gäller inte testamente?

För att ett testamente ska vara giltigt krävs att ett antal formkrav är uppfyllda. Om ett eller flera formkrav inte uppfylls är testamentet i sin helhet ogiltigt. ... Testamentet ska vara upprättat av en person som fyllt 18 år.

Vem ärver morbror utan barn?

Till andra arvsklassen hör den avlidens föräldrar. De får alltså ärva den avlidne om denne inte har några barn, 2 kap. 2 § ÄB. Till tredje arvsklassen hör, om inga föräldrar, mor- eller farföräldrar, syskon eller syskons barn är i livet, den avlidnes morbror, moster, farbror osv får då ärva.

Relaterade inlägg: