Vad gäller om man får en 2a på besiktningen?

Innehållsförteckning

Vad gäller om man får en 2a på besiktningen?

Vad gäller om man får en 2a på besiktningen?

Utebliven kontroll: Ifall fordonet inte genomgår kontrollbesiktning inom utsatt tid får det körförbud. Samma sak gäller om du får en anmärkning vid kontrollbesiktningen som innebär att du måste göra efterkontroll (så kallad tvåa) men inte infinner dig inom en månad.

Vad kollar man på en besiktning?

Reflexer, backspeglar och de lampor som är viktiga för trafiksäkerheten kontrolleras, till exempel strålkastare, blinkers och bromsljus. Vi besiktar motorutrymmet och kontrollerar att det inte läcker bränsle. Vi vill också se att du har en varningstriangel, så ta gärna fram den innan bilbesiktningen.

Kan man få nya fel på ombesiktning?

Vid en efterkontroll (ombesiktning) är inspektioner huvudsakligen begränsade till tidigare anmärkningar, det vill säga anmärkningar från din första besiktning. Om besiktningsteknikern hittar ett nytt allvarligt fel eller motsvarade fel från reparationen så kommer ditt fordon att underkännas igen.

Kan man få körförbud på besiktningen?

Ett fordon kan också få körförbud om det vid en poliskontroll eller vid en kontrollbesiktning är i så dåligt skick att det är en fara för trafiksäkerheten (så kallat meddelat körförbud). Fordonet måste då bärgas från platsen. Fordonet får därefter endast köras kortast lämpliga väg till närmaste besiktningsstation.

Relaterade inlägg: