Kan orsakas av undermåligt intag?

Innehållsförteckning

Kan orsakas av undermåligt intag?

Kan orsakas av undermåligt intag?

Näringsbrist innebär en otillräcklig tillförsel av livsnödvändiga näringsämnen för kroppen....Näringsbrist[redigera | redigera wikitext]
Näringsbrist
Synonymer: malnutrition
latin: malnutritio
Klassifikation och externa resurser
ICD-9263.9

Hur märks näringsbrist?

Vitaminbrist kan visa sig på olika sätt, beroende på vilket näringsämne som saknas i kroppen. Kom ihåg att symtom kan variera kraftigt mellan olika personer. Vissa märker direkt att något är fel och andra känner ingenting. En del symtom uppstår också bara när bristen blivit väldigt allvarlig.

Vad kan brist på näringsämnen leda till?

Brist på energi, protein eller annan näring Undernäring ökar risken för svårläkta sår och infektioner. Undernäring kan också ge en minskad muskelmassa vilket ökar risken för fallskador och funktionsnedsättningar. Även den psykiska hälsan kan försämras.

Vad är näringsbrist?

undernäring, tillstånd som uppkommer då kroppens behov av energi och näringsämnen inte täckts under längre tid. Synonymt används ibland malnutrition, en engelsk term som egentligen betyder felnäring och därmed innefattar såväl bristande intag av energi och näringsämnen som överkonsumtion, det vill säga fetma.

Har ungdomar näringsbrist?

Även om många ungdomar äter alldeles för lite frukt och grönsaker får de flesta ändå tillräckligt av vitaminer och mineraler, med undantag för järn. Nästan var tredje tjej i årskurs 8 och 2 på gymnasiet har tecken på järnbrist.

Relaterade inlägg: