Hur funkar BankID bedrägeri?

Innehållsförteckning

Hur funkar BankID bedrägeri?

Hur funkar BankID bedrägeri?

Det slutar ofta med att bedragaren ber om koder från din bankdosa eller ber dig logga in med ditt BankID. Bedragaren blir då inloggad och försöker sedan stjäla pengar eller aktivera ett BankID i ditt namn till sin dator eller telefon. Din bankdosa är personlig och du ska aldrig lämna ut koder från den till någon annan.

Kan BankID bli kapat?

Banktjänster i mobilen är bekvämt och smidigt, men innebär även risker. Bedragare anpassar sig snabbt efter hur teknologin utvecklas och kapningar av e-legitimationer är numera vardag. Det finns dock sätt att göra livet svårt för den som vill komma åt dina uppgifter.

Är det säkert med BankID?

BankID är en personlig e-legitimation som är jämförbar med till exempel ditt pass. Du behöver därför alltid hantera ditt BankID på ett säkert sätt. Följ våra tips för säker användning som du hittar längre ner på sidan, och var alltid vaksam på om något ser annorlunda ut än vanligt.

Kan någon hacka mitt BankID?

Det händer att privatpersoners konton på sociala medier blir hackade och att deras nära och kära blir kontaktade och ombedda att hjälpa dem på olika sätt. Kontrollera mottagaren i appen. När du använder Mobilt BankID var noga med att läsa instruktionerna i appen.

Relaterade inlägg: