Måste man ha godkänt i matte 2b?

Innehållsförteckning

Måste man ha godkänt i matte 2b?

Måste man ha godkänt i matte 2b?

Om en utbildning kräver matte 2 så behöver man naturligtvis ett godkänt betyg i det. ... Med 2a/2b/2c menas 2a ELLER 2b ELLER 2c, det krävs aldrig alla spår (a,b och c) i matte. Däremot finns det vissa utbildningar som specificerar vilket spår i matte man ska ha läst, till exempel matte 3c.

Måste man klara matte 2b ekonomi?

med F betyget i matematik 2b är det möjligt att ta examen från Ekonomiprogrammet. Utan betyg (F är också ett betyg) i matte 2b får man studiebevis. Studiebevis ger inte behörighet till högskolestudier. ... F betyg har dig också rätt att innan du slutar på gymnasiet, göra prövning i den kursen.

Kan man ta examen med FI matte 2?

Hej William, Ja, matte 1 räcker för grundläggande behörighet till högskolan. ... Om du uppfyller kraven för gymnasieexamen även med ett f i matte 2 så får du grundläggande behörighet. Du kan välja att gå kursen eller att skriva en prövning, båda sätt ger dig samma resultat. Lycka till!

När läser man matte 2b?

Matematik 2b (matte 2b) är en fortsättningskurs efter Matematik 1b. De kurser som är markerade med ”b” riktar sig i första hand till dig som läser gymnasiekurser inför fortsatta studier inom samhällsvetenskap, ekonomi och humaniora. Kursen Matematik 2b ger dig kunskaper om: Algebra och ekvationer.

Hur många får godkänt i matte 3B?

För matematik 2B är det 51 procent av eleverna som har fått minst provbetyget E och för matematik 3B är det 68 procent av alla elever som har fått minst provbetyget E. Eleverna på naturvetenskapsprogrammet eller teknikprogrammet läser matematik 1C, 2C, 3C samt i vissa fall 4.

Hur många klarar Gymnasiearbetet?

Vanligast med underkänt i svenska Nästan var femte elev missade gymnasiearbetet. Gemensamt för svenska och gymnasiearbetet är att de läses uteslutande i läsår 3 och betygsätts i nära anslutning till att eleverna slutför studierna.

Vad ska man göra om man inte klarar gymnasiet?

Skulle det vara så att du går ut gymnasiet utan gymnasieexamen finns Komvux som ett alternativ. Där kan du läsa klart din gymnasieutbildning, även gymnasiearbetet. Så hur som helst har du goda möjligheter att tillslut få din gymnasieexamen.

Relaterade inlägg: