Hur vanligt är infektion efter abort?

Innehållsförteckning

Hur vanligt är infektion efter abort?

Hur vanligt är infektion efter abort?

Det är ovanligt med allvarliga komplikationer efter en abort men de vanligaste komplikationerna som kan uppstå är infektioner och långdragna eller rikliga blödningar. För att minska risken för infektion ska du inte använda tampong/menskopp, bada eller ha vaginala samlag så länge som blödningen pågår.

Hur vanligt är Äggledarinflammation?

Den infektionen kan sedan sprida sig till äggledarna och orsaka en äggledarinflammation, men det är mycket ovanligt. Äggledarinflammation är en vanlig infektion hos unga personer. Sjukdomen är mindre vanlig efter klimakteriet.

Är infektion i livmodern farligt?

Komplikationer. Infektionen kan sprida sig utanför livmodern om den inte behandlas. Den kan bland annat sprida sig till blodkärlen och orsaka sepsis - blodförgiftning. Infektionen kan också öka risken för blodproppar.

Hur vet man om man har fått infektion efter abort?

Om du fått en infektion får du vanligtvis mensliknande smärtor som håller i sig mer än en dag och som stegras i intensitet. Du kan också börja blöda mer och få feber. Infektion eller långvarig blödning efter missfall eller abort kan bero på att det finns lite rester av graviditeten kvar i livmodern.

Kan man bli steril av äggledarinflammation?

Äggledarinflammation kan göra att man får ärr i äggledarna. Ärren i äggledarna kan göra det svårare för spermier att ta sig in och befrukta ett ägg. Det kan även göra det svårare för ett befruktat ägg att nå livmodern.

Relaterade inlägg: