Vad gör man om man missar ett p-piller?

Innehållsförteckning

Vad gör man om man missar ett p-piller?

Vad gör man om man missar ett p-piller?

Ta det missade p-pillret så snart som möjligt. Ta nästa p-piller som vanligt, även om det är samtidigt som det missade p-pillret. Använd kondom om du har slidsamlag under de kommande sju dagarna. När du ätit p-piller sju dagar i rad är du skyddad igen.

Får man mens om man missar ett p-piller?

När du använder p-piller kan du så kallade mellanblödningar om du glömt att ta en tablett. Det kan även hända att du får en mellanblödning trots att du tagit dina tabletter som du ska. Om det sker är det bäst att börja med sina sockerpiller eller ta ett uppehåll på fyra till sju dagar utan hormoner.

Vad händer om man glömmer ta ett minipiller?

Om du glömt ta ditt piller Du ska ta ditt piller så fort du kommer på det om du har glömt att ta ditt piller. Det innebär att det kan bli två tabletter på samma dag. För mellanpiller får det som mest gå 36 timmar mellan två tabletter. För minipiller får det som mest gå högst 27 timmar mellan två tabletter.

Kan man bli gravid på Ppiller?

P-piller innehåller hormoner som bland annat gör att du inte får någon ägglossning och därför inte kan bli gravid. P-piller ger ett mycket säkert skydd mot att bli gravid om du tar dem som du ska.

Kan man bli gravid under mensen p-piller?

Under de dagar som du äter sockerpiller eller inte tar några piller alls får du en så kallad bortfallsblödning som är som en mens. Du är fortfarande skyddad mot att bli gravid.

Kan du bli gravid när man är på p-piller?

P-piller är ett skydd mot graviditet i form av tabletter som du tar varje dag. P-piller innehåller hormoner som bland annat gör att du inte får någon ägglossning och därför inte kan bli gravid. P-piller ger ett mycket säkert skydd mot att bli gravid om du tar dem som du ska.

Relaterade inlägg: