När kan man bada efter mens?

Innehållsförteckning

När kan man bada efter mens?

När kan man bada efter mens?

En vanlig myt är att man inte kan bada när man har mens. – Det går jättebra att bada när du har mens. Om du badar i en pool kan du använda tampong eller menskopp. Badar du i havet, en sjö eller i badkaret behöver du inget mensskydd alls, säger Therese.

Kan man använda binda när man badar?

Du ska inte bada med en binda eller ett trosskydd eftersom de sitter utanför kroppen och blir blöta. Men det går bra att träna med en binda eller ett trosskydd.

Är det farligt att bada med tampong?

Träna, bada och ha sex Du kan bada och träna med tampong. Du behöver inte byta tampong efter varje gång du har badat, om du till exempel är på stranden. Men byt när du har badat klart. Du kan ha smeksex eller munsex med tampongen kvar i slidan.

Vad händer om man inte byter tampong efter man har badat?

Kan man bada under mens? Du kan bada under mens, men just under mensen ändras miljön i underlivet och du blir något mer mottaglig för infektioner. Du kan använda tampong när du badar men sätt i en ny innan du hoppar i och byt den sedan när du badat färdigt.

Varför måste man ha tampong när man badar?

Nej, du måste inte byta tampong så fort du kommer upp ur vattnet. Det räcker att byta när du badat klart. Du behöver alltså inte byta tampong efter varje dopp, om du vet att du ska bada flera gånger efter varandra. Kanske behöver du byta tampong var tredje timme, om du däremot blöder mycket.

Relaterade inlägg: