Kan man få ersättning från två sjukförsäkringar?

Innehållsförteckning

Kan man få ersättning från två sjukförsäkringar?

Kan man få ersättning från två sjukförsäkringar?

Att ha försäkring hos flera försäkringsbolag är fullt möjligt och tillåtet. Detta regleras i 6 kap. 4 § försäkringsavtalslagen och kallas dubbelförsäkring. Av bestämmelsen framgår att försäkringstagaren är förhindrad att tillgodogöra sig mer ersättning än vad skadan är värd.

Kan man ha flera sjukförsäkringar?

När det gäller ditt liv och hälsa kan det faktiskt vara vettigt att betala för flera försäkringar. – Det finns ingen begränsning för hur många livförsäkringar du får ha. Att ha flera ger mer ersättning till dina anhöriga om du skulle avlida.

Kan man ha olika försäkringar?

Det kan vara bra att ha en olycksfallsförsäkring, en sjuk- och olycksfallsförsäkring, en inkomstförsäkring, en sjukvårdsförsäkring, en pensionsförsäkring (eller pensionssparande), en eller flera livförsäkringar och en djurförsäkring om du har ett djur.

När gäller olycksfallsförsäkring?

En olycksfallsförsäkring kan ge ersättning om du råkar ut för en olycksfallsskada. Det definierar försäkringsbolagen som en kroppsskada efter en plötslig, oförutsedd och yttre händelse. En olycksfallsförsäkring är också viktig att ha om en skada du drabbas av blir bestående. ... får ett ärr efter en skada.

Kan man ha två djurförsäkringar?

Att ha två olika försäkringar tecknade hos olika bolag för samma egendom är inte olagligt, utan tvärtom fullt tillåtet. ... Försäkringstagaren är därför förhindrad enligt lag att tillgodogöra sig mer ersättning än vad den skadade eller förlorade egendomen var värd.

Kan man ha flera olycksfallsförsäkringar?

Det är viktigt att påpeka att kostnader bara ersätts från ett håll, annars blir du överkompenserad. Men om du får bestående besvär (invaliditet) så kan flera försäkringar ersätta dig. Därför är det viktigt att du anmäler skadan till alla försäkringar som kan finnas.

Kan man ha flera djurförsäkringar?

Att ha två olika försäkringar tecknade hos olika bolag för samma egendom är inte olagligt, utan tvärtom fullt tillåtet. Fenomenet kallas för dubbelförsäkring och regleras i 6:4 Försäkringsavtalslagen (se här).

Relaterade inlägg: