Är man skyddad när man tar sockerpiller?

Innehållsförteckning

Är man skyddad när man tar sockerpiller?

Är man skyddad när man tar sockerpiller?

Under de dagar som du äter sockerpiller eller inte tar några piller alls får du en så kallad bortfallsblödning som är som en mens. Du är fortfarande skyddad mot att bli gravid. Mensen brukar ofta börja efter två till tre dagar efter att du tagit ditt sista hormonpiller.

Vad händer om man missar att ta ett sockerpiller?

Strunta i att ta det missade p-pillret. Börja istället på dina sockerpiller eller ha dina tablettfria dagar. Räkna det glömda pillret som ditt första sockerpiller eller din första tablettfria dag. När du haft ditt uppehåll i fyra eller sju dagar, beroende på vilken sorts p-piller du äter, ska du börja på en ny karta.

Kan jag hoppa över mens?

Det finns två sätt att göra det på: antingen kan du hoppa över mensen helt med kombinerade p-piller som du redan tar regelbundet eller så kan du skjuta upp mensen med en kortare behandling. Med en tillfällig behandling kan du flytta fram mensen genom att förlänga din menstruationscykel.

Hur länge kan man äta p-piller utan uppehåll?

Obligatorisk fas = 21 dagar med aktiva p-piller Du kan då göra på två olika sätt: 1. Få blödning när den kommer av sig själv Du kan fortsätt ta p-pillren utan uppehåll tills du får en blödning. Då tar du ett uppehåll på 4 dagar och startar sedan med p-pillren igen.

Vart kan man köpa dagen efter piller?

Du kan köpa ett akut-p-piller receptfritt på ett apotek. Ibland kan du få ett akut-p-piller gratis på en ungdomsmottagning, en hud- och könsmottagning, vårdcentral, barnmorskemottagning eller kvinnoklinik.

Kan man svälja p-piller utan vatten?

Har du tagit dina p-piller som du ska och inte har varit magsjuk är det ingen fara. Att mensen uteblir är extra vanligt med vissa sorters p-piller. Du kan läsa mer om det här i bipacksedeln som ligger i asken du får dina p-piller i.

Kan man skjuta upp mensen naturligt?

Gulkroppshormon finns naturligt i kroppen och har en viktig roll i menstruationscykeln. För att skjuta upp mensen behöver du börja ta preparat med gulkroppshormon senast tre dagar före förväntad menstruation. Livmoderslemhinnan stöts då inte bort utan blir kvar så länge du tar tabletterna.

Relaterade inlägg: