Kan man få lånelöfte innan man sålt?

Innehållsförteckning

Kan man få lånelöfte innan man sålt?

Kan man få lånelöfte innan man sålt?

Ett överbryggningslån är ett tillfälligt lån som du kan ansöka om, när du väntar på att in pengar från din egna försäljning. Lånet är en lösning när du tillträder till din nya bostad, före du har sålt din egna och fått in pengar från försäljningen. Din ekonomi ska klara dubbla boendekostnader under lånetiden.

Vad händer om mäklaren inte lyckas sälja?

Om mäklaren inte får sålt din bostad brukar du kunna säga upp avtalet utan kostnader, men i vissa fall försäkrar sig mäklaren om en ersättning för de kostnader uppdraget inneburit, så kolla först vad som gäller i ditt förmedlingsuppdrag.

Vad krävs för att få Brygglån?

För att ett överbryggningslån behöver du ha ett ovillkorat säljkontrakt på din gamla bostad som visar att bostaden är såld. Du måste alltså ha ett avtal klart och undertecknat med en köpare till din bostad. Säljkontraktet ska vara framtaget av en mäklare.

Måste man betala mäklare?

Mäklare arbetar oftast mot provision. ... Långt ifrån alla bostäder säljs varför mäklaren alltid måste räkna med detta i sitt arbete. Vad mäklararvodet kostar beror på vilken mäklare man anlitar samt i vilket område man bor. Fråga vad som ingår i mäklartjänsten och jämför det mot priset.

Relaterade inlägg: