Är det farligt att träna med stukad fot?

Innehållsförteckning

Är det farligt att träna med stukad fot?

Är det farligt att träna med stukad fot?

Gå och stå vad dina besvär tillåter. Tag gärna dagliga promenader och använd fotledsskydd för att minska risken för återstukning och förvärrande av skada. Svullnar det mycket har det nog blivit för intensivt. Så snart du kan ska du undvika halta och börja gå så normalt som möjligt.

Kan man springa med en stukad fot?

Fast om du har rätt kunskaper och tar hand om din skada på ett proffsigt sätt, kan du minska skadeperioden rejält, och då finns det stora chanser att du ska klara dig bra och ändå kunna delta i ditt lopp. En akut skada uppstår plötsligt och kan vara dramatisk och göra att du inte kan fortsätta med din aktivitet.

Kan man cykla med stukad fot?

Du kan underhållsträna övriga kroppen t. ex. med cykling. Då smärtan och svullnaden börjat lägga sig kan träningen börja.

Kan man förvärra en stukning?

För hög belastning kan förvärra stukningen och göra så att läkningen drar ut på tiden. Men självklart är det inte meningen att du ska ligga still hela tiden. Resten av kroppen behöver ju röra på sig för att må bra, men var försiktig med att stödja för hårt på den stukade foten.

Hur länge svullen efter stukad fot?

Hur snabbt läker skadan? De första dygnen efter en stukning ökar svullnaden och det kan bli mer smärta. Efter några veckor brukar det blivit betydligt bättre. Den sista resten som gör dig helt ”spelklar” är något längre, beroende på skadans omfång.

Hur länge har man ont i en stukad fot?

Oavsett om du har stukat eller brutit fotleden kan det göra ont och bli svullet. Det kan vara svårt att stödja på foten. En stukad fot brukar läka utan behandling på någon vecka.

Relaterade inlägg: