Vad händer med CSN lån om man hoppar av?

Innehållsförteckning

Vad händer med CSN lån om man hoppar av?

Vad händer med CSN lån om man hoppar av?

De bidrag och lån som du fått utbetalt fram till att du avbryter studierna får du vanligtvis behålla. Om du fått bidrag och lån utbetalt som gäller för tiden efter du hoppat av din utbildning, kan du behöva betala tillbaka dessa pengar.

Måste man få godkänt för att få CSN?

Kravet på studieresultat är att du ska ha klarat 15 poäng per heltidsvecka med studiestöd. ... Om du har haft studiestöd för att studera på deltid (50 eller 75 procent av heltid), är kravet lägre. CSN räknar då om den tid du har haft studiestöd till heltidsveckor.

Kan man hoppa av en kurs på komvux?

din första fråga - om man får hoppa av en kurs på komvux är svar Ja! Man får hoppa av en kurs på komvux. Du försämrar inte dina chanser att komma in på högskola om du hoppar av en kurs på komvux. ... På andra kurser på komvux brukar man komma in ändå, även om man hoppade av en annan kurs.

Får man ta CSN lån om man har betalningsanmärkning?

Om det finns synnerliga skäl kan du studiemedel även om du inte har skött din återbetalning. Men den prövningen är mycket restriktiv. Andra skulder påverkar inte din rätt till studiemedel, CSN gör ingen kreditprövning när du ansöker om studiemedel.

Relaterade inlägg: