Vad händer om man åker fast i tullen?

Innehållsförteckning

Vad händer om man åker fast i tullen?

Vad händer om man åker fast i tullen?

I 27 kap i rättegångsbalken framgår att ett beslag omedelbart ska hävas när det inte längre finns skäl för beslaget. Varan ska återlämnas genast efter att rätten, åklagaren eller i vissa fall Tullverket själva, beslutat att häva beslaget. När i tid detta ska ske finns inte reglerat, men varan ska återlämnas skyndsamt.

Vad krävs för att kunna ta alkohol i beslag?

Ta med alkohol och tobak hem från ett annat land En person måste vara 18 år för att få föra in tobak i Sverige, och 20 år för att få föra in alkohol.

Hur mycket öl får man ta in i Sverige från Åland?

Vad du skatte-/tullfritt får föra in till Sverige EU:s riktlinjer för alkoholinförsel från Finland och övriga EU-länder till Sverige innebär att den som är över 20 år får, för egen konsumtion, ta in 10 liter starksprit, 20 liter starkvin, 90 liter vin och 110 liter starköl till Sverige.

Hur mycket öl får man ta in från Danmark?

Ta med alkohol hem från ett annat EU-land 10 liter spritdrycker. 90 liter vin. 20 liter starkvin. 110 liter öl.

Hur lång tid tar Postens tullklarering?

I det fallet krävs det ett inlämningsnummer för att spåra paketet (numret ska ha angivits i samband med att försändelsen skickades). Under perioder med hög arbetsbelastning kan det ta ett par veckor innan du får din leverans.

Hur räknar man ut tull?

Tullavgiften beräknas på varans inköpspris och fraktkostnad. Och eventuell transportförsäkring. Moms beräknas på varans inköpspris, fraktkostnad och eventuell tullavgift. Momsen är 25 procent på alla varor men 12 procent på livsmedel och 6 procent på vissa trycksaker.

Relaterade inlägg: