Kan man göra avdrag för fackavgift?

Innehållsförteckning

Kan man göra avdrag för fackavgift?

Kan man göra avdrag för fackavgift?

Från 1 juli går det att göra skatteavdrag för sin fackföreningsavgift. Igår sa riksdagen ja till regeringens förslag. Beslutet innebär att alla som har en fackavgift på minst 400 kronor per år kan dra av 25 procent av årsavgiften i deklarationen.

Kan man göra avdrag för Akassa?

Skattereduktionen för fackföreningsavgifter avskaffades den 1 januari 2007 av den nytillträdda regeringen Reinfeldt. Likaså borttogs reduktionen för a-kasseavgiften. ... Den återinförde regeringen en skattereduktion för fackföreningsavgifter i syfte att värna den svenska modellen på arbetsmarknaden.

Hur mycket får man dra av för kontor i hemmet?

Det måste också vara motiverat att jobba hemifrån, vilket kan vara svårare om ditt företag har ett kontor på annan plats. Avdraget ligger i skrivande stund på max 4 000 kronor per år, förutom om arbetet utförs i din egen eller din make/maka eller partners fastighet. Då gäller istället ett avdrag på 2 000 kronor per år.

Hur mycket får man dra av för kontor?

Du får avdrag med 2000 kr per år om arbetsrummet finns i en fastighet som ägs av dig, din maka, din make eller din registrerade partner. Har du arbetsrummet i en bostadsrätt eller en hyresrätt får du göra ett avdrag med 4000 kr per år.

Är tilläggsavgift på trängselskatt avdragsgill?

Den som enligt vägtrafikregistret är registrerad ägare till bilen vid passagetillfället ansvarar för att skatten/avgiften betalas. Vid för sen betalning påförs en förseningsavgift som bokförs på samma sätt som liknande icke avdragsgilla avgifter, restavgifter.

Relaterade inlägg: