Vad händer om man dricker schampo?

Innehållsförteckning

Vad händer om man dricker schampo?

Vad händer om man dricker schampo?

De flesta tillbuden med hushållskemikalier är relativt oskyldiga, och om barnet smakar på till exempel schampo eller handdiskmedel räcker det oftast med att ge lite dryck. Det finns dock hushållsprodukter som innebär allvarlig risk, även om barnet fått i sig en liten mängd.

Är det farligt att dricka Ajax?

Ämnet /blandningen innehåller inga komponenter som anses vara långlivade, bioackumulerande och toxiska (PBT) eller mycket långlivade och mycket bioackumulerande (vPvB) i halter av 0,1% eller högre. Allmän rekommendation : Flytta från farligt område. Visa detta säkerhetsdatablad för jourhavande läkare.

Är det farligt att få i sig kol?

Kol är ofta bra att ge vid förgiftningstillbud. Det binder till sig många ämnen, bland annat de flesta läkemedel, svamp- och växtgifter och minskar därigenom upptaget i kroppen. Eftersom det är viktigt att ge kol så snart som möjligt bör man ha det hemma.

Kan man svimma av aceton?

Vilka är symtomen? Typiska symtom på ketoacidos är törst, illamående, buksmärtor, kräkningar, omtöckning och personens utandningsluft luktar aceton och tillståndet leder så småningom till medvetslöshet.

Relaterade inlägg: