Hur betalar man SL böter?

Innehållsförteckning

Hur betalar man SL böter?

Hur betalar man SL böter?

Skicka in boten till oss Är du medlem i p-kassan och har åkt fast i SL-trafiken så skicka kvittot du fick av kontrollanten (med post) samt betala in självrisken på 100 kr. Vi behöver båda för att betala din tilläggsavgift!

Måste man betala SL böter?

Om du inte har möjlighet att köpa en giltig biljett ska du inte tvingas betala böter vid en kontroll. ... Har du inte möjlighet att blippa kortet så måste du istället köpa en biljett via SL:s app eller i en automat, vid en spärr eller hos ett SL-ombud. Det går även att köpa ett periodkort.

Hur betalar man tilläggsavgift SL?

När du reser med tåg måste du visa både resekort och biljetten från automaten. Om du inte kan visa upp en giltig biljett vid en kontroll får du betala en tilläggsavgift på 1 000 kronor. Om du vill överklaga (bestrida) den tilläggsavgift du har fått, måste du göra det inom 10 dagar från det datum du fick den.

Hur köper man SL biljett på mobilen?

Ladda ner (eller uppdatera) appen SL Reseplanerare och biljetter i App store eller Play butik. Gå till fliken ”Biljett” och välj 30-dagarsbiljett. Välj vuxen eller rabatterad och gå till betalning. Du kan betala med betalkort eller Swish.

Måste man visa sin SL biljett?

Enligt SL så får biljettkontrollanterna ”inte omhänderta, gripa eller hålla kvar resenärer som saknar giltig biljett.” Så kommer det kontrollanter räcker det med att du lugnt och sakligt förklarar för dem att du inte tänker visa upp din biljett utan i stället välja att gå av tåget/ut från stationen.

Måste man blippa på bussen?

Från och med 28 oktober måste man ha blippat SL-kortet innan man stiger ombord på bussen för att kunna resa med reskassan. Det betyder att det i nuläget inte går att använda reskassan för biljettköp på bussarna.

Relaterade inlägg: