Hur länge överlever fotsvamp i skor?

Innehållsförteckning

Hur länge överlever fotsvamp i skor?

Hur länge överlever fotsvamp i skor?

Utan strumpor så gnuggar din sko av döda hudceller från dina fötter. Svamp kan leva på cellerna och hålla sig inuti dina skor tills nästa gång du sätter på dem. Spraya skornas insida med en svampdödande spray för att döda all svamp som kan dölja sig kvar där.

Kan man få bort fotsvamp?

Du kan själv behandla fotsvamp med receptfria läkemedel som finns på apotek. Vissa svampmedel använder du en enda gång, andra i några veckor. Läkemedlen finns bland annat som kräm, gel och lösning. Gel är uttorkande och kan vara bra om huden är fuktig, medan kräm passar bättre för torr hud.

Varför får man Sprickor mellan tårna?

Fotsvamp sätter sig oftast mellan tårna. Huden kliar, fjällar och ibland uppstår blåsor eller små sprickor. Det är lätt att svamp om du går barfota i allmänna omklädningsrum, duschar eller simhallar. Täta skor och fuktiga strumpor kan också leda till svampinfektion.

Kan man ha fotsvamp på bara en fot?

Fotsvamp uppstår oftast mellan två tår, särskilt mellan lilltån och den fjärde tån. Du kan även få fotsvamp på sidan av foten eller under foten, till exempel på en häl eller trampdyna.

Kan fotsvamp läka av sig själv?

Du kan enkelt själv behandla och bli av med din fotsvamp men det är viktigt att du börjar behandlingen i tid för att undvika att besvären förvärras. Annons: Obehandlad fotsvamp kan nämligen sprida sig till andra delar av kroppen och du riskerar även att smitta andra i din omgivning om du inte behandlar fotsvampen.

Relaterade inlägg: