Vad händer om man inte kan betala underhållsbidrag?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte kan betala underhållsbidrag?

Vad händer om man inte kan betala underhållsbidrag?

Om du och ditt barn inte kan komma överens om ett underhållsbidrag eller om du inte kan betala kan ditt barn ansöka om förlängt underhållsstöd från Försäkringskassan. Du ska sedan betala tillbaka hela eller delar av det beloppet till Försäkringskassan.

Vad får man betala i underhåll?

Beloppet som du ska betala blir aldrig högre än vad Försäkringskassan betalar ut i underhållsstöd: 1 673 kronor till och med den månad barnet fyller kronor till och med den månad barnet fyller kronor efter att barnet har fyllt 15 år.

Kan man neka underhållsbidrag?

Kan man neka att betala underhåll då modern vägrar att betala till mig. Underhållsbidraget kan ni som föräldrar bestämma själva sinsemellan genom ett muntligt eller skriftligt avtal där ni själva kommer överens om hur mycket den ena föräldern ska ge i bidrag till den andre.

Måste man betala underhåll när man är arbetslös?

Underhållsstödet betalas ut till den andra föräldern. ... Detta gäller om föräldern har fått lägre inkomst på grund av exempelvis sjukdom, rehabilitering eller arbetslöshet, har skjutit upp betalningen under minst tre sammanhängande år och fortfarande inte kan betala.

Relaterade inlägg: