Måste man betala jaktkort?

Innehållsförteckning

Måste man betala jaktkort?

Måste man betala jaktkort?

Du måste ha betalat jaktkort/viltvårdsavgift för att få jaga, oavsett om det gäller fällfångst eller jakt med skjutvapen. Du som är under 18 år och inte självständigt handhar skjutvapen slipper att lösa jaktkort. Befrielsen gäller den som inte hunnit fylla 18 vid jaktårets början.

Får man Uppsiktsjaga utan jägarexamen?

Jägarexamen behövs inte vid uppsiktsjakt, men däremot statligt jaktkort. Undantaget är om du är under 18 år vid jaktårets början. Du slipper betala jaktkortet också så länge du inte har eget vapen.

Vad kostar ett jaktkort?

Det statliga jaktkortet visar att du har betalat viltvårdsavgiften och är berättigad att jaga i Sverige. Godkänd jägarexamen är en förutsättning för att du ska kunna ansöka om licens för jaktvapen. Avgiften är från och med jaktåret 2021/2022 fastställd till 400 kronor.

Varför betala statligt jaktkort?

För att få jaga i Sverige måste man lösa statligt jaktkort. ... Det gör dessutom att alla jägare är med och bidrar till en bättre jakt i Sverige. En stor del av pengarna går även till viltforskning och övervakning av viltsjukdomar. Tänk även på att de flesta jaktlag vill att du har en ansvarsförsäkring när du jagar.

Får man jaga utan Jägarlicens?

Jägarexamen ska från och med den 1 januari 1985 avläggas av den som vill ha tillstånd att inneha jaktvapen. Utbildningen innefattar en teoretisk del samt en rad olika praktiska delar. För att använda och inneha vapen för jaktändamål krävs att man har tagit jägarexamen.

Hur mycket kostar det att ta jägarexamen?

Jägarexamen. För att få jaga måste du först ta jägarexamen. Vad den kostar varierar en del och kan hamna på allt mellan 2 000 kronor upp till 14 000 kronor, beroende på om du tar examen själv eller genom att beställa ett kursprogram.

Relaterade inlägg: