Vad händer om man inte kommer in som reserv?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte kommer in som reserv?

Vad händer om man inte kommer in som reserv?

Om man inte har kommit in på sina gymnasieval, står man då fortfarande som reserv på de valen. Om elever som har blivit erbjudna en plats antingen tackar nej till platsen eller flyttas upp till högre rangordnade val där de står som reserver, går platserna till de som väntar på reservlistan.

Vad händer om man inte tackar ja till gymnasiet?

Om man svarat fel på sitt antagningsbesked ska man kontakta Gymnasieantagningen i kommunen så fort som möjligt, ring eller mejla dem. Om man inte svarade alls så är det oftast så att man behåller platsen man kom in på, men det kan fungera olika i alla kommuner så kolla hur det funkar med er antagning.

Vad ska man göra om man inte kommer in på högskolan?

Om du vill ha exakta besked för en viss utbildning måste du titta på Studera.nu eller på lärosätenas egna hemsidor. Om du behöver komplettera med någon/några kurser som du saknar i ditt gymnasiebetyg och som krävs för att bli behörig till din drömutbildning gör du det via Vuxenutbildningen i hemkommunen.

Hur funkar reservplats?

Om du får en reservplats så försvinner platsen på ett lägre val som du redan tackat ja till. Om det blir platser lediga på en utbildning under reservantagningen så tilldelas de i turordning till de som finns på reservlistan.

Måste man tacka ja till gymnasiet?

Om du är antagen till ditt förstahandsval Om du är nöjd med ditt förstahandsval som du har blivit antagen till behöver du inte göra någonting. Du kan tacka ja, men om du inte svarar behåller du ändå din plats.

Relaterade inlägg: