Vad händer om man inte går ut gymnasiet?

Innehållsförteckning

Vad händer om man inte går ut gymnasiet?

Vad händer om man inte går ut gymnasiet?

Skulle det vara så att du går ut gymnasiet utan gymnasieexamen finns Komvux som ett alternativ. Där kan du läsa klart din gymnasieutbildning, även gymnasiearbetet. Så hur som helst har du goda möjligheter att tillslut din gymnasieexamen.

Vad händer om man inte får yrkesexamen?

Om man inte är godkänd på sitt gymnasiearbete får man studiebevis, samma studiebevis som man skulle om man inte har nog med godkända betyg. ... Studenten tar du ändå, skillnaden är att istället för att ta examen från programmet får du ett studiebevis istället som visar vad du har läst och dina betyg.

Vad ska man göra om man vill hoppa av gymnasiet?

Din studie- och yrkesvägledare och rektor kan hjälpa dig och dina vårdnadshavare att fortsätta framåt, om du inte längre vill gå kvar. Jag tipsar dig verkligen att prata med kuratorn på skolan först, det kanske finns några alternativ som ni kan komma fram till tillsammans som du tycker passar dig och din situation!

Vad händer om man får underkänt i matte 2b?

Kursen har inte godkäntkrav men många elever läser den, bland annat på de två största programmen samhällsvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet. Underkänt i matematik 2b är en starkt bidragande orsak till att många elever inte når 2250 godkända poäng som krävs för att en gymnasieexamen.

Relaterade inlägg: