Är det bra att föna håret?

Innehållsförteckning

Är det bra att föna håret?

Är det bra att föna håret?

Det är helt okej att föna håret när det är blött efter tvätt. Självtork är naturligtvis att föredra men med hjälp av fönen kan du snabbt befria håret från fukt. ... När håret är torrt ska du undvika att blåsa varmluft på det för att undvika skador.

Hur fixar man håret snyggt?

En liten rundborste är bra för att fixa formen på korta frisyrer och luggar, större rundborstar är bättre för längre hår och mjuka former. Det gamla tricket att föna håret upp och ner ger visserligen volym, men gör också att håret lätt blir frissigt. Investera i en hårfön med ett läge för kalluft.

Varför torkar inte håret?

Återfukta med balsam och kamma igenom Att använda sig av balsam är inte bara bra för att vårda håret – det hjälper också håret att torka snabbare. Om du dessutom använder en bredtandad kam anpassad för blött hår och kammar igenom håret innan du applicerar balsam så kommer du märka skillnad.

Vill ha mindre volym i håret?

Metro Mode

  1. Undvik alkohol. Hårprodukter som innehåller alkohol torkar ut håret istället för att vårda det. ...
  2. Använd ett serum. Ett hårserum gör håret glänsande och lägger sig som ett tunt skyddande lager på håret. ...
  3. Använd hårolja. ...
  4. Dra ner värmen i duschen. ...
  5. Hårsprej på de uppstickande stråna.

Hur blåser man håret bäst?

Vid föning använder du en paddelborste, gärna i vildsvin/nylon-blandning, med stor yta som du borstar igenom håret med samtidigt som du blåser. Rikta alltid fönen neråt, så att luftströmmen går längs håret i samma riktning som borsten dras igenom håret. Det ger ett rätare men samtidigt mjukt och snyggt resultat.

Relaterade inlägg: