Är det värt att dränera?

Innehållsförteckning

Är det värt att dränera?

Är det värt att dränera?

Ett av det viktigaste arbetena en husägare kan göra för att undvika fuktskador är att ha en välfungerande dränering. Även om dräneringen och markarbeten kring huset har gjorts på ett korrekt sätt så kan man behöva göra om dräneringen efter ett par år beroende på hur omgivningen ser ut.

Får man dränera själv?

Självklart går det att dränera själv runt huset. Men tänk på att det är ett drygt jobb, om även om man har tillgång till grävmaskin och lastbil. – Det är fruktansvärt mycket jord som man gräver upp. Altaner ska flyttas och grävas under.

Måste alla hus dräneras?

Det korta svaret på om man dränerar alla hus är ja, men det beror på. Det finns undantag där man inte behöver dränera hus. ... Det kan exempelvis vara att man ligger högt, man har grundvatten som ligger väldigt lågt eller inte har något problem med dränering och då behöver man inte dränera.

Vad kostar det att dränera?

Ett riktmärke är att dränering kostar 3000 kr/löpmeter/2 meter djup som ska grävas. Det innebär att ett hus med en normalstor källare om 60 kvm kommer ha ca 30 löpmeter husgrund, vilket kommer kosta 30*3000=90 000 kr att dränera.

Måste man dränera under altan?

För att altanen ska ligga stabilt på marken behöver underlaget vara stadigt och väl förberett. Kanske behöver du dränera marken under altanen och fylla på med makadam och fiberduk för att göra det hållbart under en lång tid.

Relaterade inlägg: